Bagom “et frit sind”

etfritsind_bagom

Hej og velkommen til – jeg hedder Cille, 34 år og sexolog.

Først og fremmest er jeg virkelig glad for at du har fundet (eller forvildet dig ind på) min hjemmeside. For det betyder at du enten interesserer dig for sexologien, søger en terapeut eller ganske enkelt er nysgerrig på hvad jeg er for en.

Når ja, der er også den mulighed, at du har klikket dig ind trods du ikke bryder dig om mig, at du måske synes jeg fylder for meget – det handler ikke om mig, men om dig. Det er dog en hel anden snak, nemlig om skygger – den tager vi en anden dag.
Uanset hvad, så byder jeg dig velkommen ind i mit univers.

Jeg vil i dette indlæg, fortælle dig lidt om mig selv og hvorfor jeg valgte at studere til sexolog.

For ikke at gøre det alt for langt og kedeligt, lægger jeg ud med et par hurtigt facts

 1. Jeg er storesøster til tre dejlige brødre
 2. Synes at følelser og tabu-emner er spændende at udforske og snakke om
 3. Jeg elsker duften af nyslået græs – og slår det også gerne… bare ikke mit eget
 4. På 6. år arbejder jeg med rehabilitering
 5. Født og opvokset i Jylland, har dog boet i København de sidste knapt 12 år
 6. Er piv-elendig til at komme ud af sengen om morgenen
 7. Jeg elsker mad, men gider sjældent lave det
 8. Har en halv bioanalytiker-uddannelse, det var dog ikke det rigtige for mig
 9. Tager ALTID trapperne, uanset etage

I 2013 blev jeg færdig med social- og sundhedsassistentuddannelsen, og har siden arbejdet med rehabilitering, både indenfor neurologien og “almindelig” genoptræning. Både yngre og ældre. Det er, for mig, et enormt givende arbejde – det er så vildt og livsbekræftende, når jeg/vi har hjulpet en borger tilbage til en god hverdag og et liv, med livskvalitet og glæde. Det kræver et stort og stærkt tværfagligt samarbejde, samt gode relationelle og kommunikative egenskaber, både overfor den pågældende borger, men også de pårørende, hvis livssituation kan være ændret eller påvirket grundet sygdom.

Sexologi har på en eller anden måde altid interesseret mig, og jeg har da også tidligere tænkt tanken om at tage uddannelsen hos Joan Ørting. Men noget holdte mig tilbage. Jeg var usikker på, om jeg ville passe ind – om jeg nu også var typen til det. Med alderen og en stigende tro på mig selv og mit værd, var jeg klar, da der en dag var en reklame for en informationsaften om uddannelsen. I al hemmelighed og fuld af nysgerrighed, tog jeg afsted. Den aften skulle vise sig at have stor betydning. Jeg var nemlig overbevist om at jeg skulle gå den vej – som sagt, som gjort.
Og nej, vi har ikke ligget på gulvet og rørt hinanden, eller haft orgier rundt om i krogende. Ved ikke helt hvor folk får de ideer fra. Næh nej, uddannelsen indeholder primært emner som relation, opvækst, kommunikation og udvikling – i sagens natur i forhold til seksualitet, men så sandelig også i alle andre henseender og relationer.

Uddannelsen har været en kæmpe rejse – så meget selvindsigt og udvikling, skal man lede længe efter.
Men men men, jeg er ikke færdig. Det helt store mål er psykoterapeut’en, dog må jeg nøjes med psykologi som enkelt fag lige nu. Ikke fordi det er adgangsgivende, men fordi det interesserer mig, og fordi jeg tænker det er et godt supplement til sexolog-faget.

Nå, det var lidt om mig. Jeg vil lade dig, bevæge dig yderligere rundt på siden. 
Følg gerne med på Et frits sind’ Facebook og Instagram (der er ikke meget endnu, men jeg lover det er på vej)

Tak for dig, og tak for din tid

Kærligst, Cille 🌸

 

Del gerne

Dette indlæg har 1 kommentar

 1. Mette

  Hej Sødeste Cille
  Wauuuu hvor fedt altså selvudvikling er også mit øverste på listen , jeg er ved at være færdig som oppe guide ved Mette Holm og er igang med at uddanne mig ved siden af til psyketerapeut du kan tro det rykker 🙏🏻

  Jeg har planer om at gå psykolog vejen efter endt uddannelse som psyketerapeut men det er først om 4 år , skal skal lige uddannes som coach og terapeut det tager 2 år så kommer overbygningen til psyketerapeut men det så spændende er det ❤️

  Hva gav du for sexolog uddannelsen ved Joan Ørting ?
  Jeg har overvejet det for noget tid siden.

  Udover min coach og terapeut uddannelse skal jeg læse 8 ugers online psykologi grundkursus på min skole og tager også skyggevejleder uddannelsen fra januar 2020 så der er vind i sejlene her hos mig.

  Så meget lykke din vej du sej 🙏🏻

  De bedste jule hilsner
  Mette Marie Moff Andersen

Skriv et svar